Ζητείται Blade Runner…


Την πιο «ανθρώπινη» γυναίκα-ρομπότ παρουσίασαν επιστήμονες στην Ιαπωνία

Τόκιο, 27/07/05 14:59 [Πηγή: in.gr]

Ιάπωνες επιστήμονες τέλεσαν τα… αποκαλυπτήρια του πρώτου ανδροειδούς που προσεγγίζει σε τόσο μεγάλο βαθμό την ανθρώπινη μορφή. Το ρομπότ είναι «γένους» θηλυκού· έχει ελαστική σιλικόνη και όχι σκληρό πλαστικό για δέρμα, κουνά τα βλέφαρα, ενώ δίνει ακόμη και την εντύπωση ότι αναπνέει…

Μεγάλος αριθμός αισθητήρων και μοτέρ δίνουν τη δυνατότητα στο ανδροειδές που ονομάζεται Repliee Q1 να στρέφει το κεφάλι, να κουνά τα χέρια και να αντιδρά με τρόπο σχεδόν ανθρώπινο. Ο καθηγητής Χιρόσι Ισιγκούρι του Πανεπιστημίου της Οσάκα αναφέρει ότι θα έλθει η ημέρα που τα ρομπότ θα μας ξεγελούν, κάνοντάς μας να πιστεύουμε πως είναι άνθρωποι. Το BBC επισημαίνει ότι η Repliee Q1 δεν μοιάζει με κανένα άλλο ρομπότ, εξαιρουμένων όσων έχουν παρουσιαστεί στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Σχεδιάστηκε να μοιάζει με άνθρωπο και μολονότι προς το παρόν έχει τη δυνατότητα μόνο να κάθεται, διαθέτει τον κατάλληλο μηχανισμό για να της επιτραπεί ακόμη και να κινείται σαν άνθρωπος. Πριν από την Repliee Q1 ο καθηγητής Χιρόσι Ισιγκούρι είχε κατασκευάσει τη Repliee R1, ένα ανδροειδές που είχε την εμφάνιση εντός πεντάχρονου κοριτσιού από την Ιαπωνία.

Και εις ανώτερα… O Δύστρο είναι δυσάρεστα απασχολημένος κι η Άντρεα πνίγεται. Μη νομίζετε όλοι ότι την κοπανήσαμε για διακοπές! Δουλεύουμε!

Advertisements

Δημοσιεύθηκε από

nootropia

Better shine than reflect.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s