100 + 1

Συμπτωματικά, αυτό είναι το 101ο ποστ σε τούτο το μπλογκ. Είναι επίσης το μόνο καταδικασμένο να αυτοκαταστραφεί σε λιγότερο από 101 ώρες. Κι αυτό γιατί την Τετάρτη, 14/9, ξεκινάει ένας δεύτερος κύκλος επεισοδίων στη Νοοτροπία με τα πολλά επίθετα. Με κείμενα από μια ανανεωμένη ομάδα συνεργαζομένων μπλόγκερς – και μάλιστα με μέλη των οποίων κείμενα αυτού του είδους δεν έχουν μέχρι σήμερα συνηθίσει οι αναγνώστες τους. Στο διάστημα που μεσολαβεί θα γίνουν οι τελικές ρυθμίσεις στο νέο template καθώς και η προαναγγελθείσα μετάβαση από το Haloscan στο σύστημα σχολίων του Blogger με την επαλήθευση (character recognition).

Aνασκόπηση εξαντλητική δεν θα κάνουμε. Σε κάποιους/ες (που, όλως τυχαίως μας ενδιέφεραν) άρεσαν τα όσα κείμενα προηγήθηκαν, σε άλλους/ες -περισσότερους- δεν άρεσαν ή τους άφησαν παγερά αδιάφορους. Επειδή είμαστε ελιτίστες και περίεργοι δυστροπάνθρωποι και δεν μας ενδιαφέρουν οι μάζες παρά μόνο αν μας ψηφίζουν ή μας στέλνουν συνδρομές (πράγματα άσχετα με το παρόν, άρα δεν μας ενδιαφέρουν – period), δεν ιδρώσαμε. Μέχρι τώρα ό,τι εμφανιζόταν εδώ ήταν βασικά «για την πλάκα» μας. Στο μέλλον θα είναι περισσότερο σαν τετράδιο ασκήσεων για κάποια real-life projects, κι αυτό γιατί δεν μας περισσεύει (πλέον) τόσος χρόνος για την πλάκα μας. Σίγουρα όμως δεν θα το γυρίσουμε ξαφνικά σε «πολιτικό» σχόλιο τρίτης διαλογής, ούτε σε ξεκατίνιασμα επωνύμων και ανωνύμων. Δοκιμάσαμε μια καλή συνταγή metablogging (με τα χαρωπά μας tchotchke) και είχε νόημα (ιδίως πριν την γιγάντωση του monitor), αλλά το κόψαμε όταν βεβαιωθήκαμε πως κι οι φαινομενικά υπέρ της σάτιρας έλληνες μπλόγκερς είναι πρώτα μαλακοέλληνες και μετά σατιρικοί μπλόγκερς. Εξ άλλου παρέμενε η δυσκολία του να είναι κανείς και μπλόγκερ και metablogger. Δεν είμαστε θεοί, απλοί άγιοι είμαστε. Καμιά φορά ενδίδουμε σε πειρασμούς. Εν πάσει, σήμερα κρίνουμε ότι γίνεται αρκετό meta- από ένα σωρό άτομα, μερικές φορές αμφιλεγόμενα, αλλά το ζήτημα είναι να πέφτουν κρίσεις στο τραπέζι. Κι ας τσαντίζονται μερικοί/ές. Απ’ την άλλη, εννοείται πως όλοι οι μπλόγκερς απευθύνονται κατά κύριο λόγο στους υπόλοιπους μπλόγκερς και με τέτοιους συνδιαλέγονται – όποιος το βλέπει αλλοιώς μάλλον σε λάθος μέρος βρίσκεται. Α, όποιος/α βλέπει αλλοιώς όλα όσα γράφονται εδώ, καλά θα κάνει να πάει αμέσως στο monitor να βρεί κανένα άλλο, καταλληλότερο μπλογκ να διαβάσει. Ζωή να’χουμε, έχουμε ξεπεράσει τα 500 μπλογκ στα ελληνικά, τα περισσότερα πλέον ‘παρακολουθούνται’ από τον Παναγιώτη που τον γνωρίσαμε και είναι τζάμι παιδί. Και ό,τι κάνει το κάνει με μεράκι.


Να μην κάνουμε δηλαδή ωραία Χριστούγεννα;

Ένα ζήτημα για το οποίο ακόμη δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση είναι αυτό των κωλαρακίων (άντε, και των αντρικών κοιλιακών ραβδώσεων). Φαίνεται πως υπάρχει μια σχετικά μεγάλη μερίδα του μπλογκοκοινού η οποία ευχαριστιέται ιδιαιτέρως τα εικονογραφημένα μας ποστς. Βέβαια, υφίστανται ένα σωρό εξειδικευμένα photo blogs στο διαδίκτυο -και μάλιστα με πιό «πιπεράτα» θέματα απ’όσο εμείς τολμήσαμε να ανεβάσουμε- αλλά, άβυσσος η ψυχή των μπλόγκερς. Τα θέλουν τα κωλαράκια μαζί με τα κείμενά μας, ως φαίνεται. Τέθηκε πάντως από νέα συνεργάτιδα θέμα αντι-σεξιστικής γραμμής. Επειδή μάλλον θα περάσει το δικό της (αν βλέπατε αυτά τα μάτια, αχ, πώς να διαφωνήσω;), μόνο μια μαζική υποστήριξη στα σχόλια ενδεχομένως να ανέτρεπε τις ισορροπίες…

ΥΓ – Ευχαριστούμε τον κύριο nik_kit για την ευγενική προσφορά του να εξαγοράσει το μπλογκ μας. Θα την εξετάσουμε μόλις λάβουμε και το τεύχος της οικονομικής προσφοράς.

Moυσικές:
Sonny Fortune – Five Four Train
The Gentle Waves –
Falling from Grace
Gilberto Gil –
Só Quero Um Xodó
Θάνος Μικρούτσικος –
Η δίκοπη ζωή
Michael Nyman – Endgame

Advertisements

Δημοσιεύθηκε από

nootropia

Better shine than reflect.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s