Ετυμολογία και χαρτομάντηλα

Διευρύνοντας και εμβαθύνοντας τον επιμορφωτικό χαρακτήρα αυτού του μπλογκ, θα σας μιλήσω για τον μπαντανά. Αντιλαμβάνομαι πως ο κακόηχος αυτός όρος προκαλεί δυσφορία και ενδεχομένως αποτελεί προσβολή στην ελληνοπρέπεια του κοινού μας, όμως — ως κάποιος που δεν έχει εκπαιδευθεί περί τα ιατρικά — αγνοώ το δόκιμο, και άρα ελληνικό, συνώνυμο. Έτσι, καταφεύγω στα καλιαρντά και τις ιστορικά τουρκαλβανικές καταβολές τους. Εν πάση περιπτώσει, προς γνώση και (μάλλον απίθανο) συμμόρφωση, η εν λόγω πρακτική απεικονίζεται στην κάτωθι αρχαιοπρεπή φωτογραφία.

Εικάζεται πως, εκτός από την παραδεδομένη χρήση της εν λόγω μεσοβέζικης απόλαυσης μεταξύ αντρών στην αρχαία Αθήνα και μεταξύ εφήβων στη χριστιανική Αμερική (γνωστή και ως dry fuck, ελληνιστί ξεροτήγανο), η άνωθι παράσταση όπου ο Ύπνος παίρνει (και σηκώνει) τεκνό επιλογής του αποτελεί το κρατυλικού χαρακτήρα έτυμο της έκφρασης ‘flying fuck’, επίσης από τη χώρα του Τζέφερσον και του Φραγκλίνου.

Advertisements

Δημοσιεύθηκε από

nootropia

Better shine than reflect.

4 σκέψεις σχετικά με το “Ετυμολογία και χαρτομάντηλα”

  1. Όπως θα γνωρίζετε αγαπητέ Sraosha, τα άνωθι αποτελούν εβραϊκά κατασκευάσματα με σκοπό να μειώσουν την αξία του Πατρώου πολιτισμού. Εξάλλου είναι φανερό πως η εικονιζόμενη παράσταση εκφράζει μια βαθύτατη αλήθεια της Κβαντομηχανικής που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει.

    ΥΓ: ρε φίλε έχεις τρομερά χαρακτηριστικό στυλ, κατάλαβα ότι ήσουν εσύ από την πρώτη σειρά. 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s