Τι θα γίνει με αυτό τον κόλπο;

Ένας διάδρομος πλάτος 400 μέτρων που θα προχωράει σε βάθος ενός χιλιομέτρου μέσα στη θάλασσα. Αυτό είναι απ’ότι καταλαβαίνω, το έργο που προωθείται για να αρθεί το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στο ύψος που πρέπει να έχει ως μια σημαντική πύλη των Βαλκανίων.
Μόνο που:
– Οι συγκοινωνιακοί κόμβοι της περιοχής (οδικοί, σιδηροδρομικοί, λιμάνι) βρίσκονται από την άλλη μεριά της πόλης (δυτικά).
– Υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσον έχουν μελετηθεί διεξοδικά οι πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε έναν κλειστό κόλπο που ήδη υποφέρει.

Μήπως πρέπει το θέμα να συζητηθεί περισσότερο;
Αρχίστε από εδώ. Στα Μυστικά του Κόλπου όπου θα βρείτε ερωτησεις και απαντήσεις, μια συζήτηση για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, την επέκταση ή τη μεταφορά του.

Αυτό το «βλέποντας και κάνοντας» που φαίνεται να προτείνει το ΥΠΕΧΩΔΕ, όσο και η ευαισθησία που δείχνει για το περιβάλλον γενικά (κάπου μας έπεσε), μόνο ανησυχία εμπνέουν.

Advertisements

One thought on “Τι θα γίνει με αυτό τον κόλπο;”

  1. Και εκτός του περιβάλλοντος, πόσο λογικό είναι το αεροδρόμιο να βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης όταν οι κύριοι περιφερειακοί συγκοινωνιακοί άξονες είναι στην δυτική πλευρά. Για εύκολη πρόσβαση από/προς την Χαλκιδική? Ναι πρέπει να μεταφερθεί, ναι κοστίζει αλλά κοστίζει και έτσι όπως είναι τώρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s