Κόψε Ράψε

niptuck1.jpg

Πολλά ειπώθηκαν για το Nip/ Tuck φέτος που άρχισε να το δείχνει το Star τα άγρια μεσάνυχτα. Είχα ξεκινήσει να το βλέπω πολύ πριν βγει εδώ στην τηλεόραση. Για την ακρίβεια χτες τελείωσα την τέταρτη σεζόν. Σε ένα επεισόδιο εμφανίζεται η Κατρίν Ντενέβ – απίστευτο ε; πόσο κούκλα είναι αυτή η γυναίκα (άσχετο). Και σε πολλά παίζει ως γκεστ η Ζακλίν Μπισέ (επίσης κούκλα).

Καθώς τα επεισόδια προχωρούσαν, πίσω από την αδιαμφισβήτητη γκλαμουριά, υπάρχει μόνο η λογική του τίτλου του σίριαλ : nip/ tuck. Κόψε/ ράψε, ρούφηξε, σβήσε. Το ανθρώπινο σώμα πάνω στο χειρουργικό κρεβάτι, κάτω από τη λεπίδα, κόβεται και ράβεται, μαζεύεται, αποκτά προσθήκες, πάνω του χαράσσονται οι ιστορίες του καθενός, αυτά που θυμάται ή θέλει να ξεχάσει. Και όλοι παλεύουν με την εικόνα της τελειότητας, που αν την τρυπήσεις με μια καρφίτσα, θα σκάσει στα μούτρα σου. Το τέλειο παιδί, η τέλεια οικογένεια, η τέλεια γυναίκα, ο τέλειος εαυτός. Αυτό που ο καθένας νομίζει για τέλειο. Και όταν έρχεται, δεν ήταν ποτέ αυτό που νόμιζε. Ούτε ξέρει απαραίτητα τι να το κάνει.

Η ερώτηση που κάνουν στην αρχή κάθε συνάντησης με πελάτη: «πείτε μου τι δεν σας αρέσει στον εαυτό σας» είναι ιδανική για την αποκάλυψη διαφόρων τύπων αναπηριών. Κυρίως εσωτερικών που δεν διορθώνονται ούτε κουκουλώνονται.

Χωρίς να καταφέρνει να ξεφύγει από διάφορα κλισέ, η σειρά καταφέρνει τουλάχιστον να δείξει πόσο απορροφημένοι είμαστε τελικά όλοι με την αναζήτηση ενός ιδανικού όλου, παραβλέποντας πολλές φορές, τα μέρη, όσο ατελή κι αν είναι. Πως χειριζόμαστε τη ζωή μας ως πίνακα προσθαφαιρέσεων, τα σώματά μας ως χειροτεχνία για να μην απογοητευόμαστε που αυτό που βλέπουμε στον καθρέφτη δεν αντιστοιχεί με αυτό που νιώθουμε μέσα μας, τους άλλους ως προθέματα ή καταλήξεις στις λέξεις μας, τις επιθυμίες μας, σπάνια μέσα στην πρόταση. Πως η επιδιόρθωση ενός προβλήματος ή μιας αναπηρίας μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μιας άλλης, κι έτσι να συνεχίζεται αυτός ο τέλειος κύκλος των ατελειών.

Image management: το επάγγελμα του μέλλοντος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s