μιράκολο

theshield.jpg

Photobucket

Photobucket

Και ενώ κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου (μήπως να αλλάζαμε και πλευρό;)
οι σεναριογράφοι των The Shield, The Wire, Lost δίνουν τα ρέστα τους.

Στο The Shield, καλοί και κακοί γίνονται μαλλιά κουβάρια, η πτώση είναι συνήθως προσωπική υπόθεση, φτάνεις να λυπάσαι τον ανήθικο και όλα, είναι θέμα πολιτικής.

Στο The Wire, ένα αριστούργημα σεναριακής τόλμης, γραμμένο από πρώην δημοσιογράφους και αστυνομικούς, διωκόμενοι και διώκτες χορεύουν στο ρυθμό των στατιστικών της εγκληματικότητας που μαγειρεύονται πίσω από κλειστές πόρτες. Η τρίτη σεζόν είναι διαμάντι μεστότητας. Περιμένω να δω και την τέταρτη. Τώρα άρχισε και η πέμπτη. Ανάμεσα στους παραγωγούς και σεναριογράφους, ο George Pelecanos – ο δικός μας. Στη δεύτερη σεζόν, μέχρι Καζαντζίδη παίξανε σε ένα επεισόδιο.

Στο Lost, μαύρες τρύπες, μια ανάποδη post-Ζώνη του Stalker, εκεί που όλοι πάνε για τις επιθυμίες τους, χωροχρονικές παγίδες και επιβίωση, συνθέτουν ένα από τα καλύτερα season finale.

Δεν θα μπω στον κόπο να κάνω συγκρίσεις που θα έχουν μόνο χαμένους.
Απλώς, αν κάποιος τολμηρός σεναριογράφος, εμπνεόμενος από τα δρώμενα των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας, έγραφε κάτι που δεν θα ήταν τόσο εκτός πραγματικότητας όσο αυτά που κυκλοφορούν, ίσως να μη βαριόμασταν τόσο. Υλικό υπάρχει, χωρίς αμφιβολία..

Οι σεναριογράφοι της Αμερικής, που με την απεργία τους έβαλαν φρένο σε μια βιομηχανία εκατομμυρίων δολαρίων, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους, δείχνουν πως μπορείς να κάνεις ένα πολιτικό statement χωρίς να γίνεσαι υπερβολικός και κολλημένος, χωρίς να υποστηρίζεις κανέναν, γιατί όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s